Wada materiału w O II? Ma ktos takie coś?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marcinisko
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 149

ello
    Zamieszczone przez Jabar1975
    z uwagi na wszechobecna reklame pewnego
    Jabar no co ty, ja nie w tym znaczeniu ops chodziło mi, że znasz nasze tereny jak ziomek z 3city
  • mariobros
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 551

Dzisiaj tak przypadkiem zerknąłem na schowek środkowy, ten nad nawiewami. Jest na nim taka niby-chromowana ozdóbka. No więc z jednej strony ozdóbka... wyraźnie się odkleiła :shock: . A ogólnie na całej długości tej ozdóbki brzegi sa jakby leciutko wywinięte ku górze. Odpadnięcie tego "chromiku" zdaje się być kwestią czasu, wystarczy że przesunę po tym bardziej zdecydowanie palcami... No i pytanie, czy ewentualnie, będąc skrajnym estetą, mogę coś takiego reklamować??
    Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
    Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• Pulse
      Rider
      • 2006
      • 461

ja bym reklamowal, nic oprocz czasu i moze nerwow nie masz do stracenia :twisted:
      Auto jest na gwarancji, z klasy sredniej wiec takie rzeczy nie powinny miec miejsca.
      :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

mysle, ze spokojnie mozna to reklamowac.
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

ja mysle że trzeba reklamować a nie można i to czym prędzej do servisu zanim odpadnie
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• ===Tomy===
            Rider
            • 2006
            • 552

Re: Wada materiału w O II? Ma ktos takie coś?

Zamieszczone przez mariobros
            No i pytanie, czy ewentualnie, będąc skrajnym estetą, mogę coś takiego reklamować??
            Zdecydowanie, w aucie tej klasy, za taką kasę nie ma prawa być tandety.
            Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
            Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
            Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• wojti
              Ambiente
              • 2005
              • 102

hmmmm dokladnie to samo przerabiałem
              Moje sreberko całkowicie zeszło!!
              W ASO wymienili mi to bez zająknięcia ale jako że był to pierwszy tego typu przypadek musieli zrobić zdjęcia i wysłać je do centrali. Na decyzję czekałem ok. 2 tygodni
              Wymienili mi cały element czyli klapkę razem z nawiewami

Pozdrawiam

Komentarz

• mariobros
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 551

Byłem dzisiaj zgłosić złuszczanie tego sreberka. Okazuje się, że Pan z serwisu nawet nie podszedł do auta :shock: Problem jest im dobrze znany, dowiedziałem się, że nie ma reguły, z których klapek sreberko schodzi, a z których nie. Ważne, że wymieniają to bez najmniejszego szemrania - na taką wymianę się umówiłem przy okazji przeglądu. Sprawdźcie, czy Wasze sreberka są w porządku...
                Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...

Komentarz

• ===Tomy===
                  Rider
                  • 2006
                  • 552

Zamieszczone przez mariobros
                  Byłem dzisiaj zgłosić złuszczanie tego sreberka. Okazuje się, że Pan z serwisu nawet nie podszedł do auta :shock: Problem jest im dobrze znany, dowiedziałem się, że nie ma reguły, z których klapek sreberko schodzi, a z których nie. Ważne, że wymieniają to bez najmniejszego szemrania - na taką wymianę się umówiłem przy okazji przeglądu. Sprawdźcie, czy Wasze sreberka są w porządku...
                  Jeśli już wszystko załatwione to żartobliwie można pokusić się, że winowajcą całego zdarzenia jest .. Świstak, który źle pozawijał te sreberka
                  Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                  Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                  Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

u mnie jeszcze sie trzyma
                    po jakim czasie wam sie to zluszczylo?
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• mariobros
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 551

Zamieszczone przez szkoda
                      u mnie jeszcze sie trzyma
                      po jakim czasie wam sie to zluszczylo?
                      Moją OII zakupiłem we wrześniu, a więc w sumie 9 miesięcy (akurat, żeby się coś mogło urodzić :twisted: ). Jakieś 2 miesiące temu leciutko się strzępiła na niej szmatka podczas przecierania (zostawały niteczki), bo brzegi były jakby minimalnie wywinięte ku górze (wówczas jeszcze nie kojarzyłem, że może z tym być jakiś problem, uznałem, że tak ma chyba być) . Potem systematycznie odłaziło coraz bardziej, szczególnie os strony pasażera. Niefajnie, jak na tę klasę auta, ale nie chowają głowy w piasek...

Komentarz

• Perfee
                        Ambiente
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 179

Mój chromik odlepił się po 4 miesiącach. Zareklamowałem. Wymienili. :szeroki_usmiech
                        Perfee
                        149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

Pracuję...